Hallo en welkom!


Leuk dat je een kijkje neemt in de wereld van mijn reizen.
Ik zal me eerst maar even voorstellen. Anton Mureau is de naam. Op 18 november 1962 wierp ik voor het eerst een blik in de wijde wereld. Wat ik zag was Raamsdonksveer, een dorp niet ver van Breda. Erg bewust was ik me daar toen nog niet van natuurlijk maar het ontdekken van de wereld is toen begonnen.
De dagtripjes en later uitgebreidere vakanties in Europa met mijn ouders hebben ergens in die jonge jaren mijn immuunsysteem aangetast waardoor het reisvirus ongenadig toe kon slaan. Een virus waar je niet van kunt én wilt genezen.

Voor dat je verder reist eerst even dit: Op mijn website heb ik de fotoalbums en fotopresentaties altijd gemaakt met behulp van Flash en Javascript. Flash bestaat intussen niet meer en wordt door browsers ook niet meer ondersteunt. Daardoor zijn veel foto's niet meer te zien. Ik ben bezig om dit allemaal te repareren via een nieuw soort album maar dat kost veel tijd dus dat gaat wel even duren. Op dit moment zijn fotopresentaties te zien van: Costa Rica 2023, Valencia 2022, Zuid Afrika 2015, Turkije 2013, Japan 2010, Madeira 2013, Marokko 2011 en Zuidelijk Afrika 2003. Bij Impressies: Chicago 2022, New York City 2009 en verder alles bij het onderdeel Bruce Springsteen. De rest volgt nog! Een mooie reden om af en toe terug te komen toch.

Me, Myself and I tijdens de Dolpo reis. Na met vrienden een aantal jaren in Europa mijn vakanties te hebben doorgebracht ben ik in 1984, 21 jaren jong, begonnen met het maken van verre reizen. Die eerste verre bestemming was Florida. Nu klinkt dat heel gewoontjes maar destijds was het een bijzondere reis. Een dollar kostte nog drie gulden en vijfentwintig cent. Haast niet meer voor te stellen. Vanaf dat moment heeft de U.S.A. een apart plekje in mijn hart gekregen. Tien jaar later was ik al zeven keer in de U.S.A. geweest en een achtste bezoek volgde in 1999. Intussen staat de teller op dertien.
In 1996 begon een nieuw hoofdstuk in mijn reisbeleving toen ik de zogeheten avontuurlijke reisorganisaties ontdekte. Ik ging met Sawadee naar Nieuw Zeeland en dat beviel me zo goed dat ik sindsdien eigenlijk alleen nog maar met dat soort organisaties op reis ga. De westerse bestemmingen werden op een zijspoor gezet. Zuid-Amerika, Afrika en Azië werden de werelddelen waar ik mijn horizon ging verbreden. Totaal andere werelden met totaal andere indrukken en ervaringen, die het reisvirus alleen maar versterkte.
In 2005 verlegde ik mijn spreekwoordelijke grenzen door een echte wandelvakantie te boeken. Met HT Wandelreizen bezocht ik het gebied rond de Manaslu in Nepal. Negentien dagen lopen en kamperen in de Himalaya, ook weer een totaal nieuwe ervaring. Een onvergetelijke ervaring ook en een die in 2007 daarom navolging kreeg met een nog langere tocht. In 2009 liep ik in Jordanië. Er zullen vast nog wel meer wandeltochten volgen.

Intussen dus al heel wat reizen mogen maken en al aardig wat landen en gebieden van deze wereld gezien en ervaren. Er zijn echter nog genoeg plekken op deze wereld om te ontdekken dus voorlopig zal dat reisvirus mij wel bezig houden. Eind jaren tachtig besloot ik om, zolang mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid en financiële situatie dat toelaat, me vooral op verre bestemmingen te richten. Natuurlijk is er binnen Europa nog erg veel moois te ontdekken maar mijn gevoel zegt me dat ik dat op latere leeftijd, als je wellicht iets 'minder goed ter been' bent, ook nog kan.

In het najaar van 2003 ben ik begonnen met het maken van reisverslagen op internet en het resultaat van al die noeste arbeid zie je nu voor je. Vooral de laatste jaren is het veel tekst, verwacht echter geen literatuur want dat heb ik niet in me. Het schrijven van een verslag gaat bij mij niet vanzelf en neemt veel tijd in beslag. Helaas lukt het me de laatste jaren niet meer om zoveel tijd vrij te maken. Ik zal in ieder geval proberen een fotoalbum van mijn reizen op de site te plaatsen.

Navigatie.


Aan de linkerzijde zie je het menu waaruit je het onderdeel van je interesse kunt kiezen. Eventuele submenu's zullen ook aan die linkerzijde verschijnen. Ach, eigenlijk wijst het zich vanzelf maar wil je het beste uit je trip door mijn reiswereld halen kun je even een kijkje nemen bij de Site-Info.

Ik wens je alvast veel lees- en kijkplezier tijdens je rondreis door 'mijn' wereld, hier op Antons Reizen. Je hebt niet eens een paspoort nodig.